vreemde opmaak: klik hier voor een online-versie
ga naar de website van Natuurpunt Zwalmvallei

01 oktober 2010

Beste ###FIRSTNAME###,

De natuur gaat stilaan in rust. Na een seizoen van groeien en bloeien mag dat ook. Zo is het nu al volop de tijd van de paddenstoelen die, wat gedurende lange tijd groeide, terug afbreken tot wat binnenkort opnieuw een voedingsbodem zal zijn. Zo wordt nu de lente voorbereid.

Diezelfde dynamiek merk je in onze vereniging. Terwijl we op zoek gaan naar die mysterieuze paddenstoelen wordt al volop de Lentemaaltijd 2011 voorbereid.

  Feestcomité

Tot voor een paar jaar ging onze jaarlijkse Lentemaaltijd door in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers te Zottegem. Een grote zaal was ook nodig wegens het grote succes. Toen er werd gepland om die zaal te verbouwen zijn we uitgeweken naar de Zwalmparel te Munkzwalm.

Nu we voor de Lentemaaltijd 2011 terug de feestzaal van de Bevegemse Vijvers betrekken hebben we de uitdaging om er opnieuw een groot feest van te maken.
Dat doen we graag omdat we jullie graag in groten getale ontmoeten en omdat we de opbrengst kunnen investeren in meer natuur.

Om dat nog beter dan voorheen te kunnen waarmaken willen we graag onze groep die de Lentemaaltijd organiseert versterken. Zie je jezelf een stukje daaraan bij te dragen, dan ben je heel erg welkom op onze eerste vergadering op 10 oktober 2010 om 10u00 in de cafetaria van de Bevegemse Vijvers te Zottegem.

... en voor wie graag tijdig zijn agenda aanvult: de Lentemaaltijd van 2011 gaat door op 27 februari.

contact: vincent.decroock@fulladsl.be

  Paddenstoelenwandeling in het Brakelbos

In het kader van de 'Week van het bos' gingen we graag in op de vraag van de gemeente Brakel om een gepaste activiteit op poten te zetten: een paddenstoelenwandeling in het Brakelbos.

We verterekken op 10 oktober om 13u30 aan de parking bij de ingang van het Brakelbos, Brakelbosstraat te Brakel (Opbrakel) en gaan er met paddenstoelendeskundige Eddy Saveyn op zoek naar paddenstoelen. Het einde voorzien omtrent 16u00. Voorzie je van goed schoeisel!

contact: vincent.decroock@fulladsl.be
lees meer: veel voorkomende paddenstoelen op natuurpuntzwalmvallei.be

  Paddenstoelenkijkweekend

Midden oktober (16 en 17 oktober 2010) organiseert Natuurpunt voor de eerste maal een nationaal paddenstoelenkijkweekend. Naar voorbeeld van succesvolle acties als Voeren en Beloeren en Vlindermee nodigen we iedereen uit om naar paddenstoelen te speuren in eigen tuin.

Deze mooie verschijningen zijn zeer goede indicatoren voor de kwaliteit van onze natuur. De misvattingen dat nuttige paddenstoelen enkel in het bos groeien en paddenstoelen in de tuin slechts schade aanrichten, sturen we bij deze de wereld uit. Zelfs een kleine tuin die ecologisch beheerd wordt kan een thuis zijn voor heel wat soorten.

Je vondsten kan je delen met ons via waarnemingen.be!

lees meer: veel voorkomende paddenstoelen op natuurpuntzwalmvallei.be
lees meer: paddenstoelenkijkweekend op natuurpunt.be
geef je waarnemingen door via waarnemingen.be

  Vacature milieuambtenaar

De stad Zottegem is op zoek naar een milieuambtenaar die de leiding zal nemen van de milieudienst. De Zottegemse milieudienst telt momenteel 3 mensen.

Interesse ... reageer uiterlijk op 12 oktober. Ken je mensen die interesse kunnen hebben ... stuur hen dit bericht door!

lees meer: www.zottegem.be

 kalender

De volledige activiteitenkalender van Natuurpunt Zwalmvallei vind je op onze website. We zien je graag op onze activiteiten!

Zondag 10 oktober 2010
Paddestoelenwandeling in het Brakelbos
Activiteit binnen de 'Week van het Bos' in samenwerking met de gemeente Brakel.
Vertrek: 13u30 aan de parking aan de ingang van het Brakelbos, Brakelbosstraat te Brakel (Opbrakel). Zoektocht naar paddenstoelen in het bos met paddenstoelendeskundige Eddy Saveyn. Einde voorzien tegen 16u00. Voorzie je van goed schoeisel. Info: Vincent Decroock.
Zaterdag 20 november 2010
Dag van de Natuur
Natuurgebied Bovenlopen van de Zwalm - sluikstort opruimen en kot afbreken. Afspraak om 9.00 aan het oud-station te Opbrakel, hoek van de Thijsweg met Tenbergen. Wie later komt loopt nadien rechts de Thijsweg in tot het einde van de straat. Einde: rond 17.00. Voorzie je van werkhandschoenen en stevig schoeisel!. Verantwoordelijke: Geert de Knijf
Zaterdag 27 november 2010
Geboortebos te Brakel
Verantwoordelijke Jan François, tel 09/361.03.00. Afspraak om 14u aan het zuiveringsstation te Nederbrakel (Zwalmbeekweg). Einde omstreeks 17u Meebrengen: spade.
Natuurpunt Zwalmvallei is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt binnen Brakel, Zottegem en Zwalm.
Bezoek de website van Natuurpunt Zwalmvallei: www.natuurpuntzwalmvallei.be
en die van Natuurpunt: www.natuurpunt.be
De oude flitsen vind je hier: het zwalmvallei.flits-archief.

Deze mail werd gestuurd aan ###EMAIL###
Wil je deze flits liever niet meer ontvangen, ga naar zwalmvallei.flits.UIT
Ontving je deze flits niet rechtstreeks en wil je hem in de toekomst steeds uit eerste hand ontvangen,
ga naar zwalmvallei.flits.IN