vreemde opmaak: klik hier voor een online-versie
ga naar de website van Natuurpunt Zwalmvallei

21 juni 2012
Beste ###FIRSTNAME###,

Als het van Natuurpunt Zwalmvallei afhangt krijgen we, na de voorbije kwakkellente, een schitterende zomer. We voorzien alvast een paar pittige ingredienten daartoe!

Kom jij ook?

  Boembekefeesten

Met onze vrienden van de vzw Boembeke organiseren we op zondag 1 juli de jaarlijkse feesten aan de Boembekemolen. Dit wordt nu echt wel het laatste feest voor de werken aan de molen starten!

Vanaf 14u00 staat de bar ter beschikking en is er voor de kleinsten een springkasteel. Doorlopend is er mogelijkheid, met een korte voorstelling van onze plannen, de molen nog even te bezoeken vooraleer, later dit jaar, de werken starten.
Om 14u00 start een verkenning van het molinotoop van de Boembekemolen
Vanaf 17u00 verwachten we jullie voor het aperitief en
tegen 18u00 voor de barbecue.

contact en inschrijven BBQ: mail An De Schrijver of bel 0484/77 72 44
inschrijven BBQ: stort op rekening BE05 6511 4724 3275 van vzw Boembeke
    met vermelding van aantal en de keuze vegetarisch of vlees - prijs: 14 EUR (8 EUR voor kinderen)
    of betaling ter plaatse na inschrijving bij An De Schrijver.
lees meer: www.boembeke.be


                              

  Leader Vlaamse Ardennen

Leader+ is een van de vier initiatieven die door de Europese Structuurfondsen worden gefinancierd en moet plattelandsactoren helpen het potentieel van hun plaatselijke regio op langere termijn te ontwikkelen.

De Vlaamse Ardennen werd voor de periode 2008-2013 erkend als LEADER-gebied. In het kader daarvan werd recent het project 'Vlaanderens Mooiste landschap door de ogen van de molenaar' opgestart. Het project wil een aantal samenwerkingen opstarten met molens uit de Vlaamse Ardennen om ze op toeristisch en educatief vlak beter in de kijker te brengen..

De Boembekemolen zal samen met 4 andere molens bij het project worden betrokken. De vier zijn de Zwalmmolen (Zwalm, Munkzwalm), de Buysesmolen (Herzele, St-Antelinks), de Klepmolen (Oosterzele, Balegem) en de Huisekoutermolen (Zingem, Huise).

lees meer: Leader ...

  Big Jump in Zwalm

Ben je ook verzot op proper water? Levende rivieren? Glasheldere meren? Spring op 8 juli voor proper water tijdens Big Jump.

Duizenden mensen in heel Europa duiken tegelijkertijd het water in. Ons doel? Politici overtuigen om ook de sprong te wagen. Zij moeten maatregelen nemen om de Europese waterlopen terug gezond te maken.

Afspraak op zondag 8 juli in Zwalm, aan de Bostmolen, Machelgemstraat 56.
14u00: Start Big Jump met uitleg over en situering van de Zwalm en de Traveinsbeek
15u00: Jump!
15u30: Feestje barst los met livebands, hapjes en drank
17u00: Einde
Doorlopend waterplezier, infostands, bar en muziek.

Organisatie van Natuurpunt Zwalmvallei, Milieufront Omer Wattez en gemeente Zwalm. Big Jump is een initiatief van het European Rivers Network. In Vlaanderen wordt dit evenement geco÷rdineerd door Natuurpunt, GREEN vzw en Bond Beter Leefmilieu.

contact: Karel De Wagter, 0485/99 55 86
lees meer: www.bigjump.be

 Kalender

De volledige activiteitenkalender van Natuurpunt Zwalmvallei vind je op onze website. We zien je graag op onze activiteiten! (Naast de eigen activiteiten kunnen hier ook activiteiten van anderen opgenomen worden. De organiserende vereniging wordt in dat geval duidelijk opgegeven.)

Zondag 01 juli 2012
het molinotoop van de Boembekemolen
Info An De Schrijver, tel. 0484/77.72.44. Om 14u00 afspraak aan de Boembekmolen, Boembeke 18 te Brakel (Michelbeke). Een wandeling door het molinotoop van de Boembekemolen met onder meer het opzoeken van de oude loop van de Zwalm en aansluitend de stand van zaken rond het dossier Boembekemolen. Einde rond 16u00. Voorzie je van stevig schoeisel.
Zondag 01 juli 2012
Boembekefeesten
Info An De Schrijver, tel. 0484/77.72.44. Vanaf 14u00 zijn er de jaarlijkse feesten aan de Boembekemolen in samenwerking met vzw Boembeke.
Vanaf 14u00 staat de bar ter beschikking en is er voor de kleinsten een springkasteel.
Om 14u00 start een wandeling door Natuurpunt Zwalmvallei. Meer info: lees het vorige blok.
Vanaf 17u00 verwachten we jullie voor het aperitief en
tegen 18u00 voor de barbecue.
contact: .
lees meer: www.boembeke.be
Zondag 8 juli 2012
Big Jump
info: Karel De Wagter, tel 0485/99.55.86 of Diederick Volckaert. Afspraak aan de Bostmolen, Machelgemstraat 56 te Zwalm (Rozebeke). Om 15 uur stipt springen we massaal het water in voor zuivere rivieren, vol met leven. Big Jump is een actie voor iedereen die propere en levende rivieren wil. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water, én dat ze daar iets willen aan doen.
Zaterdag 15 september 2012
Cursus kettingzagen module 1
Cursus over veiligheid en onderhoud van de kettingzaag en het gebruik ervan op liggend hout. Van 9u00 tot 16u00, locatie volgt na inschirijving. Cursus bedoelt voor zij die als vrijwilliger en binnen onze natuurgebieden actief zijn met de kettingzaag. Info en inschrijven: Jan Franšois
Zondag 16 september 2012
Plantendeterminatie en - inventarisatie in Vossenhol te Sint-Maria-Oudenhove.
PWG+ZV: Gids: Heidi Demolder, tel. 0476/40.34.52. Samenkomst om 10u aan de ingang van het reservaat in de Vossenholstraat te Sint-Maria-Oudenhove. Determinatie en inventarisatie van de flora van schraal grasland. Einde om 13u. Meebrengen: stevig schoeisel of laarzen, flora, evt. loupe.
Zondag 16 september 2012
Plant van hier
Info: Laurent Flostroy en Joris Otte, tel 09/360.44.82. Afspraak om 14u00 aan de kruising van de Kasteeldreef en het Mijnwerkerspad te Brakel, Sint-Maria-Oudenhove. Pluk van zaden; die zaden worden dan opgekweekt tot autochtoon plantgoed. Voorzie je van stevig schoeisel, werkhandschoenen (eventueel een emmer en/of een lange stok); einde omstreeks 17u00. Meer info over de pluk van autochtoon zaad.
Zaterdag 22 september 2012
Cursus kettingzagen module 1
Cursus over veiligheid en onderhoud van de kettingzaag en het gebruik ervan op liggend hout. Van 9u00 tot 16u00, locatie volgt na inschirijving. Cursus bedoelt voor zij die als vrijwilliger en binnen onze natuurgebieden actief zijn met de kettingzaag.Info en inschrijven: Jan Franšois
Zaterdag 29 september 2012
Educatieve plantenwandeling in de Kaaimeersen te Meilegem- Zwalm.
PWG+ZV: Gidsen: Dirk Fiers, tel 09/362.88.14 en Sylvie Decoster, tel 055/30.25.89 of 0472/25.43.10. Samenkomst om 14u aan de parking van PNEC De Kaaihoeve, Oude Scheldestraat 16 te Meilegem- Zwalm. Onder begeleiding wordt de systematiek van de meest voorkomende plantenfamilies in de natuurtuin en rond de Oude Scheldearm aangeleerd. Einde om 17u. Meebrengen: stevig schoeisel of laarzen, flora, evt. loupe.
Natuurpunt Zwalmvallei is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt binnen Brakel, Zottegem en Zwalm.
Bezoek de website van Natuurpunt Zwalmvallei: www.natuurpuntzwalmvallei.be
en die van Natuurpunt: www.natuurpunt.be
De voorgaande flitsen vind je hier: het zwalmvallei.flits-archief.

Deze mail werd gestuurd aan ###EMAIL###
Wil je deze flits liever niet meer ontvangen, ga naar zwalmvallei.flits.UIT
Ontving je deze flits niet rechtstreeks en wil je hem in de toekomst steeds uit eerste hand ontvangen,
ga naar zwalmvallei.flits.IN