vreemde opmaak: klik hier voor een online-versie
ga naar de website van Natuurpunt Zwalmvallei

1 juli 2015
Beste ###FIRSTNAME###,

In de vorige flits sloop een fout in de datum van de Big Jump. Inderdaad springen we op zondag 12 juli en niet op 13 juli. Omdat we jullie niet willen missen, deze korte flits en rechtzetting.


  Big Jump

Onze waterlopen worden nog elke dag vervuild. Door de industrie, de landbouwsector n de huishoudens. Wij springen, samen met duizenden mensen in heel Europa, om de Europese kaderrichtlijn Water meer bekendheid geven. Die had er tegen 2015 moeten voor zorgen dat alle Europese waterlopen gezond zijn.

Spring mee met Natuurpunt Zwalmvallei voor proper water, schone rivieren en heldere vijvers. Kanovaarders, duikers, vissers en vissen, natuurliefhebbers, booteigenaars, zwemmers en andere waterdieren ze moeten allemaal kunnen genieten van water dat bruist van het leven. Big Jump is een organisatie van Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu op tal van locaties in Vlaanderen.

Afspraak op zondag 12 juli vanaf 14u00, Boembekemolen, Boembeke 18 te Brakel;
we springen om 14u00 n 15u00!


contact: email Diederik Volckaert
lees meer: www.bigjump.natuurpunt.be  Jump mee en win een GoPro!

Laat ons weten waar je deelneemt aan de Big Jump en maak kans op een GoPro actiecamera. Zo kan je al je avonturen in en onder water op video vastleggen.

... Ik doe mee!

  Nachtvlinder inventarisatie in de Steenbergse Bossen

Een lamp, een bos en goed weer. Meer hebben we niet nodig voor een goeie nachtvlindernacht. Of toch, jullie! Heb je ooit al eens goed gekeken naar al die verschillende vlinders die 's avonds tegen het venster komen hangen? Op 4 juli gaan we te Steenbergen voor een avond vol mooie, verrassende soorten nachtvlinders. We beginnen om 20 u met het opzetten van de lamp, wit laken,... Veel soorten beginnen al te vliegen in de schemering maar de echt grote nachtvlinders, zoals pijlstaarten, vliegen meestal maar rond middernacht. Daarom is er geen einduur voorzien. Je kan komen wanneer je wilt en ook weer vertrekken wanneer je wilt.

We zullen ook aandacht hebben voor andere schepsels die in het duister actief zijn, denk maar aan uilen en glimwormen. Deze worden steeds zeldzamer maar in Steenbergen kan je er nog vinden!

Dus heb je zin om met dit prachtige weer een fijne avond te beleven, kom dan gerust af. Als je komt mag je mij iets laten weten op 0495/67 96 15, maar dat hoeft niet.

plaats van afspraak
contact: Chris Nuyens

 Kalender

De volledige activiteitenkalender van Natuurpunt Zwalmvallei vind je op onze website. We zien je graag op onze activiteiten! (Naast de eigen activiteiten kunnen onderstaand ook activiteiten van anderen opgenomen worden. De organisator wordt in dat geval duidelijk opgegeven.)
Is het onderstaande onleesbaar, klik hier en raadpleeg de kalender op onze website.

Zaterdag 4 juli 2015
Nachtvlinder inventarisatie in de Steenbergse bossen
Info: Chris Nuyens, 0495 67 96 15. Vanaf 20u aan het hooiland in de Steenbergse Bossen op 250m van de ingang aan Steenbergen te Zottegem. Voorzie je van aangepast schoeisel.
-----
Zaterdag 4 juli 2015
Inventarisatie in de Perlinkvallei
contactpersoon: Vincent Decroock, tel: 0498 10 95 39. Afspraak om 9u00 aan de kerk van Sint-Blasius-Boekel. We doorlopen een deel van het reservaat en trachten zoveel mogelijk levensvormen te benoemen. Iedereen welkom, voorkennis is niet nodig! Einde omstreeks 12u00. Meebrengen: planten- vogel of andere natuurgids.
-----
Zaterdag 11 juli 2015
Planteninventarisatie van de Steenbergse Bossen te Erwetegem/Zottegem
Gids: Henk Coudenys, tel 09/386 97 11, coudenys.henk@belgacom.net . Afspraak om 14u in het straatje Steenbergen. Inventarisatie nieuwe reservaatspercelen; bos en bos in wording. Einde omstreeks 17u. Meebrengen: laarzen, eventueel loep en flora.
-----
Zondag 12 juli 2015
Big Jump
Info Koen Gintelenberg, tel. 055 60 45 21fspraak aan de Boembekemolen, Boembeke 18, Michelbeke. Om 14u00 en 15u00 stipt springen we massaal het water in voor zuivere rivieren, vol met leven. Big Jump is een actie voor iedereen die propere en levende rivieren wil. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water, n dat ze daar iets willen aan doen.
-----
Vrijdag 17 en zaterdag 18 juli 2015
Camping Korstmos: Nachtvlinderactiviteit met overnachting in het Uilenbroek
Verantwoordelijke: Dominiek Decleyre, tel 0499/80.89.20. Samenkomst langs de potaardestraat te Erwetegem op 17/7 vanaf 19u00. Samen koken, nachtvlinderactiviteit, kampvuur en overnachting in de tent. Meebrengen: koplamp, nachtvlindergids, tent. Einde in de loop van zaterdag.
-----
Zondag 26 juli 2015
Boembekewandeling
Om 14u start van de wandeling. Einde omstreeks 16u. Afspraak aan de Boembekemolen, Boembeke 18, 9660 Brakel. Voorzie je van stevig schoeisel.
Elke laatste zondag van de maand waarbinnen de molen geopend is, gaan we vanuit de molen op zoek naar mooie plekjes en dingen.
-----
Zondag 30 augustus 2015
Feestelijke inhuldiging 100ste ha van het reservaat Middenloop Zwalm
Contactpersoon: Koen Gintelenberg, 055 60 45 21. Plaats van afspraak: Van14u30 tot rond 16u. Om 14u30 vertrekken we met de fiets aan de Boembekemolen of afspraak om 15u00 aan de hoek van de Meierij/Kasteeldreef/Mijnwerkerspad/Molenberg te 9660 Brakel. Er wordt een fietstocht van de Boembekemolen georganiseerd naar de locatie waar de 100ste ha in het natuurgebied Middenloop Zwalm feestelijk ingehuldigd zal worden.

                  
Meerdere foto's en pixelbestanden, maar niet alle, onder de Creative Commons-licentie; auteurs: Evil Erin, ...

Natuurpunt Zwalmvallei is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt binnen Brakel, Zottegem en Zwalm.
Bezoek de website van Natuurpunt Zwalmvallei: www.natuurpuntzwalmvallei.be
en die van Natuurpunt: www.natuurpunt.be
De voorgaande flitsen vind je hier: het zwalmvallei.flits-archief.

Deze mail werd gestuurd aan ###EMAIL###
Wil je deze flits liever niet meer ontvangen, ga naar zwalmvallei.flits.UIT
Ontving je deze flits niet rechtstreeks en wil je hem in de toekomst steeds uit eerste hand ontvangen,
ga naar zwalmvallei.flits.IN