vreemde opmaak: klik hier voor een online-versie
ga naar de website van Natuurpunt Zwalmvallei

1 maart 2018
Beste *|VOORNAAM|*,

in deze flits:
 • Lentemaaltijd 2018
 • De Boembekemolen opent binnenkort terug zijn deuren
 • Vacature coördinator Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen
 • Voedseltuin Rijkbos zoekt extra helpende handen!
 • Kalender


 •   Lentemaaltijd 2018


  Op zondag 11 maart verwachten we jullie allen voor onze jaarlijkse Lentemaaltijd, ons eetfestijn ten voordele van de natuur in de Zwalmvallei. De Lentemaaltijd start vanaf 11u30 in zaal Bevegemse Vijvers.

  Er is keuze uit
  - Kleurrijk veggiebord,
  - Gevarieerde koude visschotel en
  - Warme beenhesp.

  De prijs bedraagt voor volwassenen 16 EUR, voor kinderen 9 EUR.
  Kaarten kan je bekomen
 • bij de bestuursleden of medewerkers
 • via overschrijving op rekeningnummer BE57 9201 0163 2135 van Natuurpunt Zwalmvallei met vermelding van uw keuze en aantal volwassenen/kinderen
 • of via deze link: bestel hier je kaarten voor de Lentemaaltijd! • Voor meer info, mail Annie of tel 055/49 64 23 (Annie Muller)
  Lees meer: Lentemaaltijd 2018

  De Lentemaaltijd 2018 kreeg een extra steuntje van
  boven
    De Boembekemolen opent binnenkort terug zijn deuren


  De dagen worden terug langer en warmer ... tijd om de poort van de Boembekemolen op zondag terug open te gooien! Vanaf zondag 1 april, neen dit is geen aprilgrap, zijn jullie terug welkom, elke zondag van 14 tot 18u00.

  Met de molen wil Natuurpunt Zwalmvallei het verhaal brengen van de omgeving van de molen, de natuur en het landschap, groene energie en bio-ecologisch bouwen.

  Vanaf heden mét draaiend rad én groene stroom!

  Het Mijnwerkerspad, op een steenworp van de molen, doet dienst als toegang tot het omliggend natuurgebied, de Zwalmvallei. Vanuit de molen vertrekken een paar uitgestippelde routes; vraag er naar!

  Om jullie nog meer van de omgeving te laten genieten gaan we elke laatste zondag van de maanden waarbinnen de molen geopend is, vanuit de molen op zoek naar mooie plekjes en dingen. De eerste Boembekewandeling gaat door op zondag 30 april, met start om 14u00: dan gaan we op zoek naar voorjaarsbloeiers.

  contact: An De Schrijver
  boven
    Vacature coördinator Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen


  De provincie stelde een vacature vacant van coördinator Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen.
  Soliciteren kan tot en met vrijdag 9 maart 2018, via deze link, waar je meteen alle informatie vindt over de vacature.
  boven
    Voedseltuin Rijkbos zoekt extra helpende handen!


  Voedseltuin Rijkbos is een sociaal-ecologisch samentuinproject waarbij een diversiteit van mensen wekelijks samen komt om als vrijwilliger te werken in een collectieve moestuin. Op het perceel van 1,5 hectare op Rijkbos zijn naast de moestuin de komende jaren ook mogelijkheden voor andere elementen zoals eetbare bostuin met fruitbomen en bessenstruiken, dieren, bijenkast, vuurplek, meditatieplaats… Via dit project wordt het deugddoende van het werken in de natuur gekoppeld aan het creëren van nieuwe sociale contacten. Zin om als vrijwilliger te werken in een warmmenselijke sfeer? Welkom op Rijkbos te Zottegem info & contact projectcoördinator Filip Loobuyck, 0486/08.32.42 of ?lip.loobuyck1@telenet.be Locatie: Vierkantshoeve Rijkbos, Rijkbos 46, Zottegem (Elene) www.facebook.com/VoedseltuinRijkbos

  contact: voornaam.naam@provider.be
  lees meer: www.natuurpuntzwalmvallei.be
  boven
    De Boembekemolen, bezoekerscentrum in de Zwalmvallei.

  Het restaureren van de Boembekemolen is geen doel op zich. Met de molen wil Natuurpunt het verhaal brengen van de omgeving van de molen, de natuur en het landschap, groene energie en bio-ecologisch bouwen. Het Mijnwerkerspad, op een steenworp van de molen, kan fungeren als toegang tot het omliggend natuurgebied, de Zwalmvallei.

  Met dit project wil Natuurpunt zich richten tot de plaatselijke bevolking, de passant, scholen, ... en hen een ruim educatief aanbod en diverse openluchtevenementen bieden in een authentiek landelijk kader.
  De Boembekemolen is open op zondagnamiddag van 14 tot 18u00 tijdens de maanden april tot oktober.

  Wil je Boembekemolen volgen op Facebook? Ga naar Boembekemolen en like Boembekemolen:
  facebook

   Kalender

  De volledige activiteitenkalender van Natuurpunt Zwalmvallei vind je op onze website. We zien je graag op onze activiteiten! (Naast de eigen activiteiten kunnen onderstaand ook activiteiten van anderen opgenomen worden. De organisator wordt in dat geval duidelijk opgegeven.)
  Is het onderstaande onleesbaar, klik hier en raadpleeg de kalender op onze website.

  Zaterdag 10 maart 2018
  Werkdag Perlinkvallei
  info: Vincent Decroock, vincent.decroock@proximus.be. Allerlei kleine onderhoudswerkjes en beperkte aanplant. Afspraak aan het Baobabbosje aan de Boekelbaan, Zwalm, recht tegenover huisnummer 116 aan de Marlboroughstraat te Zwalm. Aanvang 9u00 tot de middag. Meebrengen minstens veiligheidsschoenen en werkhandschoen.
  -----
  Zondag 11 maart 2018
  Lentemaaltijd 2018
  Info: Annie Muller, tel. 0477/78 03 07. Vanaf 11u30 in de Bevegemse Vijvers te Zottegem. Een heerlijke maaltijd ten voordele van onze natuurgebieden in Brakel, Zottegem en Zwalm. Kaarten voor volwassenen 16EUR, voor kinderen 9EUR. Te verkrijgen bij bestuursleden of medewerkers, via overschrijving op rekeningnummer BE57 9201 0163 2135 van Natuurpunt Zwalmvallei met vermelding van uw keuze en aantal volw/kind. Keuze uit beenhesp, koude visschotel en veggie-schotel. Einde rond 15u.
  Lees meer: Lentemaaltijd 2018
  -----
  Zaterdag 17 maart 2018
  Werkdag Middenloop Zwalm
  Info: Koen Gintelenberg, koen.gintelenberg@telenet.be. afspraakplaats wordt per mail rondgestuurd ifv de uit te voeren werken (mail voor opname in de mailinglist). Meebrengen: stevig schoeisel of laarzen, werkhandschoenen.
  -----
  Zaterdag 24 maart 2018
  Geologieverkenning
  De geologie van de Vlaamse Ardennen openbaart zich stap voor stap tijdens een boeiende tocht door de Perlinkvallei. We onderzoeken het ontstaan van de Vlaamse Ardennen, evenals de weerslag van de geologie op het gebruik van het landschap door de mens en de biodiversiteit. Info en begeleiding: Vincent Decroock, vincent.decroock@proximus.be. Vertrek aan de kerk van Sint-Blasius-Boekel om 13u30. Einde voorzien tegen 17u30. Kostprijs € 10, cursus, drankje en versnapering inbegrepen. Vooraf inschrijven is verplicht via overschrijving op rekeningnummer BE57 9201 0163 2135 met vermelding Geologieverkenning. Meebrengen stevig schoeisel en loupe.
  -----
  Zondag 1 april 2018
  Zomerseizoen voor de Boembekemolen
  Info: An De Schrijver, tel. 0484 77 72 44. Geopend van 14u tot 18u. Boembekemolen, Boembeke 18 te Brakel.
  Van zondag 1 april tot zondag 28 oktober is de Boembekemolen (Boembeke 18 te Brakel) elke zondag geopend van 14 tot 18u00. We zullen je er graag verwelkomen in de molen en op ons terras!
  De Boembekemolen is bovendien hét vertrekpunt voor een lichtvoetige of stevige wandeling in de Zwalmvallei. Kaartjes en diverse info beschikbaar in de molen.
  Elke laatste zondag van de maand is er een geleide wandeling met vertrek aan de molen.

  -----
  Zondag 15 april 2018
  Voorjaarsbloeierswandeling in de Perlinkvallei
  Info en begeleiding: Vincent Decroock, vincent.decroock@proximus.be. Vertrek aan de kerk van Sint-Blasius-Boekel om 14u00. Einde voorzien tegen 17u00. Meebrengen: goed schoeisel of laarzen.
  -----
  Zaterdag 21 april 2018
  Werkdag Middenloop Zwalm
  Info: Koen Gintelenberg, koen.gintelenberg@telenet.be. Afspraakplaats wordt per mail rondgestuurd ifv de uit te voeren werken (mail voor opname in de mailinglist). Meebrengen: stevig schoeisel of laarzen, werkhandschoenen.
  -----
  Zaterdag 21 april 2018
  Werkdag Perlinkvallei
  Controle van de Trage Wegen en plaatsen van rustbanken ism Tragen Wegen vzw. Info: bboydens@hotmail.com. In de voormiddag maken we een aantal rustbanken uit wegwerppaletten. In de namiddag worden die op allerlei mooie hoekjes langs de trage wegen in Zwalm geplaatst. Van 10u t.e.m. 16u. Afspraakplaats: op het pleintje achter de kerk van Blasius-Boekel. Onder de middag is er soep met balletjes. Meebrengen: accuschroevendraaier en/of accuzaag. Werkhandschoenen en eventueel gehoorbeschermers..
  -----
  Zondag 29 april 2018
  Familiewandeling met thema voorjaarsflora
  Info: An De Schrijver, tel. 0484 77 72 44. Om 14u start een voorjaarsflorawandeling. Einde omstreeks 16u. Afspraak aan de Boembekemolen, Boembeke 18 te Brakel.
  -----


  Dank aan de fotografen: Evil Erin, Wim Dirckx, ...

  Natuurpunt Zwalmvallei is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt binnen Brakel, Zottegem en Zwalm.
  Bezoek de website van Natuurpunt Zwalmvallei: www.natuurpuntzwalmvallei.be
  en die van Natuurpunt: www.natuurpunt.be
  De voorgaande flitsen vind je hier: het zwalmvallei.flits-archief.

  Ontving je deze flits niet rechtstreeks en wil je hem in de toekomst steeds uit eerste hand ontvangen,
  ga naar zwalmvallei.flits.IN