vreemde opmaak: klik hier voor een online-versie
ga naar de website van Natuurpunt Zwalmvallei

1 april 2018
Beste *|VOORNAAM|*,

in deze flits:
 • De Boembekemolen opent terug zijn deuren
 • Lentemaaltijd, het gewicht van de mand
 • Montmarktje 2018
 • Het JNM-hoekje
 • Kalender


 •   De Boembekemolen opent terug zijn deuren


  De dagen worden terug langer en warmer ... tijd om de poort van de Boembekemolen op zondag terug open te gooien! Vanaf zondag 2 april zijn jullie terug welkom, elke zondag van 14 tot 18u00.

  Met de molen wil Natuurpunt Zwalmvallei het verhaal brengen van de omgeving van de molen, de natuur en het landschap, groene energie en bio-ecologisch bouwen.

  Het Mijnwerkerspad, op een steenworp van de molen, doet dienst als toegang tot het omliggend natuurgebied, de Zwalmvallei. Vanuit de molen vertrekken een paar uitgestippelde routes; vraag er naar!

  Om jullie nog meer van de omgeving te laten genieten gaan we elke laatste zondag van de maanden waarbinnen de molen geopend is, vanuit de molen op zoek naar mooie plekjes en dingen. De eerste Boembekewandeling gaat door op zondag 30 april, met start om 14u00: dan gaan we op zoek naar voorjaarsbloeiers.

  contact: An De Schrijver
  boven
    Lentemaaltijd, het gewicht van de mand

  De Lentemaaltijd werd opnieuw een succes! Aan onze eters hadden we ons werk, maar we hebben dat met plezier gedaan. Volgend jaar zien we jullie graag terug!

  Er werden flink wat tombolabriefjes ingevuld. Het gewicht van de mand bedroeg 8,040 kg. De mand gaat naar Patrick Gheysens uit Gullegem met een schatting van 8,042 kg.

  Winnen een bak Luiwerk:
  Danil De Temmerman, Frederik Mortier, Jonny Van Geert en Karel De Waele.

  Winnen een pakket van 6 flesjes Boembeke Luiwerk:
  Karen De Bleeckere, Tom Deweerdt, Omer Haegeman, Omer Haegeman en Hubert Bilau.

  Aan de winnaars: proficiat en hartelijk dank voor jullie steun aan onze vereniging. De winnaars werden persoonlijk verwittigd.
  boven
    Montmarktje 2018


  Op zondag 15 april, van 10u tot 15u, is er in en rond de kerk van Roborst het Bio-marktje waar, zoals in de vorige edities, tal van proevertjes zullen worden aangeboden van de talrijke lekkere lokale producten.

  De kernwoorden zijn opnieuw kleinschalig, eerlijke, korte keten en gezonde verantwoorde, kwalitatieve (bio-)producten uit de Vlaamse Ardennen (imkers, bio-plantjes en bloemen, veggie-producten).

  Lokale kunstenaars en oude ambachten komen ook ruimschoots aan bod. Het geheel wordt opgevrolijkt met een vleugje Franse accordeon en viool.

  voor bijkomende info: Geert Bousard, 0496/866 557
  boven
    Het JNM-hoekje


  JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu.

  Hieronder de komende activiteiten van JNM Zottegem:
  15 april: dauwwandeling
  15 april: openspelendag in Zottegem
  28 april: waarnemingscontest
  29 april: levend ganzenbord
  5-6 mei: weekend met piepers

  Voor meer info, neem een kijkje op onze website: jnm.be/afdeling/zottegem.
  En check ook eens de facebookpagina: www.facebook.com/jnmzottegem.
  boven
    De Boembekemolen, bezoekerscentrum in de Zwalmvallei.

  Het restaureren van de Boembekemolen is geen doel op zich. Met de molen wil Natuurpunt het verhaal brengen van de omgeving van de molen, de natuur en het landschap, groene energie en bio-ecologisch bouwen. Het Mijnwerkerspad, op een steenworp van de molen, kan fungeren als toegang tot het omliggend natuurgebied, de Zwalmvallei.

  Met dit project wil Natuurpunt zich richten tot de plaatselijke bevolking, de passant, scholen, ... en hen een ruim educatief aanbod en diverse openluchtevenementen bieden in een authentiek landelijk kader.
  De Boembekemolen is open op zondagnamiddag van 14 tot 18u00 tijdens de maanden april tot oktober.

  Wil je Boembekemolen volgen op Facebook? Ga naar Boembekemolen en like Boembekemolen:
  facebook

   Kalender

  De volledige activiteitenkalender van Natuurpunt Zwalmvallei vind je op onze website. We zien je graag op onze activiteiten! (Naast de eigen activiteiten kunnen onderstaand ook activiteiten van anderen opgenomen worden. De organisator wordt in dat geval duidelijk opgegeven.)
  Is het onderstaande onleesbaar, klik hier en raadpleeg de kalender op onze website.

  Zondag 1 april 2018
  Zomerseizoen voor de Boembekemolen
  Info: An De Schrijver, tel. 0484 77 72 44. Geopend van 14u tot 18u. Boembekemolen, Boembeke 18 te Brakel.
  Van zondag 1 april tot zondag 28 oktober is de Boembekemolen (Boembeke 18 te Brakel) elke zondag geopend van 14 tot 18u00. We zullen je er graag verwelkomen in de molen en op ons terras!
  De Boembekemolen is bovendien ht vertrekpunt voor een lichtvoetige of stevige wandeling in de Zwalmvallei. Kaartjes en diverse info beschikbaar in de molen.
  Elke laatste zondag van de maand is er een geleide wandeling met vertrek aan de molen.

  -----
  Zondag 15 april 2018
  Voorjaarsbloeierswandeling in de Perlinkvallei
  Info en begeleiding: Vincent Decroock, vincent.decroock@proximus.be. Vertrek aan de kerk van Sint-Blasius-Boekel om 14u00. Einde voorzien tegen 17u00. Meebrengen: goed schoeisel of laarzen.
  -----
  Zaterdag 21 april 2018
  Werkdag Middenloop Zwalm
  Info: Koen Gintelenberg, koen.gintelenberg@telenet.be. Afspraakplaats wordt per mail rondgestuurd ifv de uit te voeren werken (mail voor opname in de mailinglist). Meebrengen: stevig schoeisel of laarzen, werkhandschoenen.
  -----
  Zaterdag 21 april 2018
  Werkdag Perlinkvallei
  Controle van de Trage Wegen en plaatsen van rustbanken ism Tragen Wegen vzw. Info: bboydens@hotmail.com. In de voormiddag maken we een aantal rustbanken uit wegwerppaletten. In de namiddag worden die op allerlei mooie hoekjes langs de trage wegen in Zwalm geplaatst. Van 10u t.e.m. 16u. Afspraakplaats: op het pleintje achter de kerk van Blasius-Boekel. Onder de middag is er soep met balletjes. Meebrengen: accuschroevendraaier en/of accuzaag. Werkhandschoenen en eventueel gehoorbeschermers..
  -----
  Zondag 29 april 2018
  Familiewandeling met thema voorjaarsflora
  Info: An De Schrijver, tel. 0484 77 72 44. Om 14u start een voorjaarsflorawandeling. Einde omstreeks 16u. Afspraak aan de Boembekemolen, Boembeke 18 te Brakel.
  -----
  Zaterdag 19 mei 2018
  Werkdag Middenloop Zwalm: Steenbergse bossen
  Info: Koen Gintelenberg, koen.gintelenberg@telenet.be. afspraakplaats om 10u aan Vierwegenstraat 10 te Zottegem voor het hooien van enkele hooilanden. Meebrengen: stevig schoeisel en werkhandschoenen.
  -----
  Zondag 27 mei 2018
  Familiewandeling
  Info: An De Schrijver, tel. 0484 77 72 44. Om 14u start een wandeling. Einde omstreeks 16u. Afspraak aan de Boembekemolen, Boembeke 18, 9660 Brakel.
  -----


  Dank aan de fotografen: Evil Erin, Wim Dirckx, ...

  Natuurpunt Zwalmvallei is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt binnen Brakel, Zottegem en Zwalm.
  Bezoek de website van Natuurpunt Zwalmvallei: www.natuurpuntzwalmvallei.be
  en die van Natuurpunt: www.natuurpunt.be
  De voorgaande flitsen vind je hier: het zwalmvallei.flits-archief.

  Ontving je deze flits niet rechtstreeks en wil je hem in de toekomst steeds uit eerste hand ontvangen,
  ga naar zwalmvallei.flits.IN