vreemde opmaak: klik hier voor een online-versie
ga naar de website van Natuurpunt Zwalmvallei

20 maart 2020
Beste *|VOORNAAM|*,

Het coronavirus verspreidt zich in ons land. De Veiligheidsraad geeft ons richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Uiteraard volgen we met Natuurpunt Zwalmvallei die richtlijnen en gelastten we eerder alle activiteiten af tot 19 april en sloten we onze bezoekerscentra tot 3 april.

De natuurgebieden blijven uiteraard wel open voor wandelingen of fietstochten. Doe dat dan wel met in acht name van alle door de overheid opgelegde voorschriften, waaronder die inzake het houden van een veilige afstand tot anderen.

We begrijpen intussen dat de door de overheid vooropgestelde data niet het einde zullen zijn van de ellende. Het heeft dan ook geen zin dat we ons voorbereiden op activiteiten die verder in de toekomst liggen maar uiteindelijk toch zullen worden geannuleerd.

Zo gaan onder meer het Ronde ontbijt (5 april), de Vlaamse Ardennendag (19 april) en 40 jaar Natuurpunt en JNM in de Zwalmvallei (26 april) niet door. Zodra meer info beschikbaar is over eventuele nieuwe data lees je die via deze weg.

Hou het intussen veilig voor jezelf, je omgeving Ún voor alle anderen! Samen komen we hier door!


  Lentemaaltijd 2020


Met onze, wederom geslaagde Lentemaaltijd kunnen we ook de komende tijd een flinke lap natuur veiligstellen voor de toekomst of nieuwe natuur ontwikkelen. Meerdere hectaren zitten wederom in de pijpleiding!

Onze mand woog welgeteld 11,054 kg. An Ruyssinck wist het gewicht tot op 1 gram na te raden. Proficiat!
Anderen zaten ook al kort bij en vielen in de prijzen: Karel De Waele, Yvan Van Melckebeke, Luc Coppens, Jacques Vanheuverswyn, Erik Gintelenberg-Moreels, Jacques Vanheuverswyn (nogmaals!), Koen Aps, Jeannine Cochie en Anita Scheerlinck. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Volgend jaar, 14 maart 2021, zien we jullie zeker terug!
boven
  Nieuws uit onze natuurgebieden


Corona of niet, we blijven gaan voor meer natuur. Vorige maandag, nog onder minder strikte maatregelen omtrent Corona, werd de akte getekend met betrekking tot 0,9 ha natuurgebied. Daaronder een weide op de hoek van de Rijkestraat en de Slijpstraat.

2 ontwerpakten liggen klaar voor samen nog eens 2,5 ha in de Zwalmvallei; nog andere zitten in de pijpleiding.

Steun dit natuurgebied voor nog meer natuur in de Zwalmvallei!
boven
Dank aan de fotografen: Pixabay

Natuurpunt Zwalmvallei is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt binnen Brakel, Zottegem en Zwalm.
Bezoek de website van Natuurpunt Zwalmvallei: www.natuurpuntzwalmvallei.be
en die van Natuurpunt: www.natuurpunt.be
De voorgaande flitsen vind je hier: het zwalmvallei.flits-archief.

Ontving je deze flits niet rechtstreeks en wil je hem in de toekomst steeds uit eerste hand ontvangen,
ga naar zwalmvallei.flits.IN