foto

© jf

   Vrijwilliger worden

Vrijwilliger... en waarom niet?
Natuurpunt zou Natuurpunt niet zijn zonder de duizenden helpende handen van onze vrijwilligers. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Ontdek dan snel wat je voor de natuur kan betekenen!

Natuurpunt Zwalmvallei is altijd op zoek naar vrijwilligers. Zowel voor de noeste arbeid in de natuur, als voor het afdelingsbestuur, ondersteuning van de andere vrijwilligers en het vele werk achter de schermen.

Er is werkelijk voor elk wat wils! Warme chocomelk maken voor de andere vrijwilligers die deelnemen aan een beheerwerkdag, pinten tappen tijdens het ledenfeest, nieuwe leden werven ... Of je nu alle dagen in het getouw wil zijn of één keer een halve dag per jaar, je bent van harte welkom. Je hoeft noch ervaring noch enige voorkennis te hebben omtrent natuur en milieu. Iedereen is welkom en nodig!

, we brengen je in contact met je ideale plek!
   Steun onze natuurgebieden met een gift

We kunnen omstandigheden scheppen waarin natuur kan gedijen; natuur 'maken' werkt niet. Natuurbeheer is daarom een werk van lange adem. Er is geen betere garantie op resultaten dan met de zekerheid dat onze natuurgebieden over lange tijd een gepast beheer blijven krijgen. Dat kan meestal slechts door aankoop. Je kan ons financieel ondersteunen met een gift rechtstreeks aan één of meerdere van onze natuurgebieden.

Steun online via Bovenlopen van de Zwalm of stort jouw gift op rekening IBAN = BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen en vermeld Project 6142 - Bovenlopen van de Zwalm

Steun online via Middenloop Zwalm of stort jouw gift op rekening IBAN = BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen en vermeld Project 6160 - Middenloop Zwalm

Steun online via Munkbosbeekvallei of stort jouw gift op rekening IBAN = BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen en vermeld Project 6151 - Munkbosbeekvallei

Steun online via Parkbos-Uilenbroek of stort jouw gift op rekening IBAN = BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen en vermeld Project 6136 Parkbos - Uilenbroek

Steun online via Perlink of stort jouw gift op rekening IBAN = BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen en vermeld Project 6204 - Perlinkvallei

De restauratie van de Boembekemolen kan je ondersteunen met een storting op IBAN: BE56 2930 2120 7588 en BIC: GEBABEBB van Natuurpunt met vermelding 'project '3671 Boembekemolen'.

Vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest geleverd.
   Boembeke Luiwerk, het bier van de molenaar
foto_L_07
(c) Wim Dirckx
De Naturpunt-boomgaard te Boembeke, gehucht op de grens van Brakel, Zottegem en Zwalm, en op een steenworp van de Boembekemolen, levert jaarlijks een massa appels. Die appels worden ten dele geperst tot sap en met dat sap wordt onder meer een bier gebrouwen ... zo ontstond het Boembeke Luiwerk.

Boembeke Luiwerk is een blond, licht troebel bier van 6,5°. Het heeft een volle smaak met een goed evenwicht tussen bitter en fruitige en een frisse zure afdronk afkomstig van het appelsap. Dit breed smakenpallet zorgt voor een heerlijke dorstlesser die zich makkelijk laat drinken. Het bier wordt bij voorkeur zeer fris gedronken.


Er is ook Boembeke appelsap, puur appelsap zonder enige toevoeging van bvb. suikers of bewaarmiddelen en uit een boomgaard waar niet wordt gespoten. Natuurlijk lekker appelsap! Te koop op dezelfde locaties.

Wie schenkt ons bier?
 • natuurkijkers.be, Rijksweg 32 te Nukerke, natuurkijkers.be
 • B&B Casa della Nonna, Boembeekstraat 17 te Zwalm, Casa della Nonna
 • Vakantiehuis Gîte les mineurs, Mijnwerkersstraat 5 te Zottegem, Vakantiehuis Gîte les mineurs
 • Streekpunt Zwalm, Rekegemstraat 26 te Zwalm, Streekpunt Zwalm
 • Vintage Café Hofke ter Musse, Mussestraat 4 te Maarkedal (Etikhove), Vintage Café Hofke ter Musse
 • De Zondige Zeven, Kruiswaterplein te Zottegem (Sint-Goriks Oudenhove), De Zondige Zeven
 • De Stappers Alm, Berendries 30 te Brakel, De Stappers Alm op FB
 •    Erfenissen & legaten of schenkingen: beslis zelf!
  foto_L_01
  (c)
  Als je een testament maakt, kan je (een deel van) jouw nalatenschap schenken aan een goed doel zoals Natuurpunt. Met die inkomsten kan Natuurpunt onze natuur nog meer, en beter, beschermen. Erfenissen zijn van groeiend belang om de biodiversiteit te behouden voor de volgende generaties.

  Er bestaan verschillende formules. Ken je bijvoorbeeld al het duolegaat? Een manier om iets na te laten aan het goede doel zonder je erfgenamen (familie of vrienden) ook maar iets te kort te doen. Integendeel, zij erven belastingvrij en houden netto meer over. Ook het goede doel wint er bij.

  Joost Verbeke, contactpersoon voor schenkingen en legaten bij Natuurpunt, biedt je graag een overzicht van de mogelijkheden en de fiscaal voordeligste formule.


  Lees meer op natuurpunt.be: Mijn testament voor natuurpunt


  Schenkingen: geniet mee!

  Men spreekt van een schenking 'van hand tot hand' bij een schenking van geld of goederen (waardepapieren, juwelen, meubelen, kunstwerken...). Voor een schenking betaal je, in tegenstelling tot een legaat, geen successierechten. Tenzij de schenker binnen drie jaar na schenking komt te overlijden of als het gaat om een schenking van onroerend goed.

  Een schenking heeft als voordeel dat je als schenker zelf kan meegenieten van wat er met de geschonken middelen gebeurt. Daarnaast ben je zeker dat het volledige bedrag van je schenking naar Natuurpunt vloeit, want er wordt geen belasting op geheven.

     Met dank: Jaswig
  foto_L_14
  (c)
  Jaswig staat voor een nieuwe manier van werken. Dat doen zij met meubilair voor een generatie die niet langer de hele tijd achter een bureau wil zitten. Daarom biedt Jaswig statafels, stoelen en accesoires aan die je helpen de dag actiever door te komen.

  Zo is er onder meer de 'Standup' van Jaswig welke makkelijk manueel in hoogte instelbaar is dmv een kliksysteem. De tafel wordt 100% gemaakt in België, met FSC gecertifieerd esdoorn en afgewerkt met milieuvriendelijke producten.

  1 % for the Planet

  1 % for the Planet brengt centen en noden aan centen samen. Bedrijven staan een stukje van hun winsten af aan een doel dat de toekomst van onze planeet veilig stelt. Zo neemt Jaswig zijn verantwoordelijkheid op ten aanzien van onze planeet en staat, naast zijn keuze om duurzaam te produceren, een stukje van zijn winst af aan Natuurpunt om meer natuur te realiseren. Concreet wordt de aankoop van gronden waarop nieuw bos zal worden aangelegd ondersteund.

  www.jaswig.be steunt de aankoop van 3 ha nieuw bos te Zottegem, Slijpstraat, en te Zwalm, Zottegemsesteenweg.
  Zwalmvallei.flits
  schrijf in op onze nieuwsbrief