© Google

   Natuurgebieden binnen Natuurpunt Zwalmvallei

Bovenlopen Zwalm
Lees meer ...

Middenloop Zwalm
Middenloop Zwalm is een zeer groot gebied, potentieel het grootste aaneengesloten natuurgebied binnen de Vlaamse Ardennen. Daarom hebben we voor meerdere deelgebieden een eigen beschrijving: Boterhoek, Bruggenhoek, Bruul, Jan de Lichte, Jansveld, Rozenhoek, Steenbergse Bossen en Vossenhol. Verdere beschrijving vind je onder de link hieronder.
Lees meer ...
Binnen Middenloop Zwalm vind je ook de Boembekemolen en de kapel te Boembeke.
Meer info over de restauratie van de Boembekemolen en de kapel te Boembeke.

Munkbosbeekvallei
Lees meer ...

Parkbos-Uilenbroek
Zoals de naam aangeeft, bestaat Parkbos-Uilenbroek uit twee kernen, het Parkbos en het Uilenbroek.
Lees meer ...

Perlinkvallei
Lees meer ...
   Steun onze natuurgebieden online

We kunnen omstandigheden scheppen waarin natuur kan gedijen; natuur 'maken' werkt niet. Natuurbeheer is daarom een werk van lange adem. Er is geen betere garantie op resultaten dan met de zekerheid dat onze natuurgebieden over lange tijd een gepast beheer blijven krijgen. Dat kan meestal slechts door aankoop. Je kan ons financieel ondersteunen met een gift rechtstreeks aan één of meerdere van onze natuurgebieden.

Bovenlopen van de Zwalm
Middenloop Zwalm
Munkbosbeekvallei
Parkbos-Uilenbroek
Perlink
   Welkom in onze natuurgebieden
foto_L_01
(c) jf
Omdat we je graag welkom heten in en in de omgeving van onze natuurgebieden hebben we een aantal vaste wandelpaden uiitgestippeld.

ontdek de paden door onze natuurgebieden
   Te koop gezocht

Zo kan ook jij je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van onze natuurgebieden. Let dus op bordjes als "weide te koop", "bos te koop" of "akker te koop" en/of hou je oren gespitst! ... maar vooral, geef dat ook door!