vreemde opmaak: klik hier voor een online-versie
ga naar de website van Natuurpunt Zwalmvallei

1 juli 2020
Beste *|VOORNAAM|*,

in deze flits:

  De Boembekemolen is terug open!


Sedert een paar weken is de Boembekemolen terug open op zondagnamiddag! Net als alle horeca was die immers gesloten tot begin juni.

Het is nu extra werken voor onze medewerkers om de opening volgens de regels te laten verlopen. Wij bedienen nu aan de tafel, na elke klant dienen de tafel en stoelen ontsmet, ... Toch zien we je graag komen!

De Boembekefeesten zullen dit jaar niet doorgaan. Het blijkt onmogelijk om die conform de opgelegde regels te laten doorgaan. Niet getreurd, de Boembekemolen is terug open en de wandelwegen wachten op jullie!
boven
  Rondje Natuur


Op 15, 16 en 17 juli zullen Wim en Carla stappen van het Grenspad in De Panne tot natuurgebied het Zwin in Knokke, Dat is de volle lengte van onze kust!

Door de coronamaatregelen van de voorbije maanden is gebleken dat de mens behoefte heeft aan meer beschermde natuur, dat het een boost geeft aan onze gezondheid evenals aan fauna en flora en dat het één van de weinige activiteiten was om uit ons kot te komen.
Daarom is de doelstelling van de meerdaagse wandeling fondsen te werven voor natuurgebied Middenloop Zwalm, nu 125 ha en potentieel het grootste aaneengesloten natuurgebied binnen de Vlaamse Ardennen met onder meer de deelgebieden als Steenbergse Bossen, Jan de Lichte en de Boembekemolen.

Ook jij kan hen steunen via deze link! Alvast dank!
boven
  Trooper


De tijden staan niet stil. Onze wijze van aankopen staat evenmin stil. Nooit eerder werd er meer online gekocht dan op heden. Trooper zag in de online-aankopen een middel om verenigingen financieel te steunen. De grote groep verenigingen en hun sympathisanten betekenen immers een grote groep kopers. Webwinkels zijn daardoor bereid een stukje winst te derven om die groep te kunnen bereiken.

Natuurpunt Zwalmvallei werd evenzeer Trooper-vereniging.

Hoe werkt Trooper?
1. Je gaat naar onze pagina op Trooper: Natuurpunt Zwalmvallei op Trooper
2. Op die pagina staan links naar webshops.Je klikt op je webshop en de shop weet meteen dat jij ons wil steunen.
3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder één euro extra te betalen.
4. De shop betaalt een percentje aan onze afdeling. Wij dus blij!

Op die manier kan je je aankopen in je favoriete webshop blijven doen zoals voorheen, maar door je aankoop te starten vanaf onze trooperpagina gaat er gemiddeld 5% op het aankoopbedrag naar onze vereniging en zonder één euro meer te betalen. Die centen zullen we gebruiken om meer natuur te realiseren binnen onze natuurgebieden. Alvast dank om ons te steunen!
boven
  Nieuws uit onze natuurgebieden


Corona of niet, we bleven steeds gaan voor meer natuur. Sedert de vorige flits werden meerdere notariële akten getekend.

Daaronder de akte van het Ravottersbos, 1,8 hectare groot, de strijdnaam van het Zegelaerbos, ook wel Vijfstratenbos of Vortenbos. Hier moest Natuurpunt stevig in de buidel tasten, financiële hulp is dus welkom!

Verder ook een wat kleiner bos, 18 are groot, te St-Goriks-Oudenhove, een toch al wat groter bos, ook te Sint-Goriks-Oudenhove van 0,8 hectare en tot slot een bos van 1,5 ha te Velzeke.

Meerdere dossiers zitten in de pijpleiding; hopelijk komt het er ook tot een aankoop!

Steun dit natuurgebied voor nog meer natuur in de Zwalmvallei!
boven
  De Boembekemolen, bezoekerscentrum in de Zwalmvallei.

Het restaureren van de Boembekemolen is geen doel op zich. Met de molen wil Natuurpunt het verhaal brengen van de omgeving van de molen, de natuur en het landschap, groene energie en bio-ecologisch bouwen. Het Mijnwerkerspad, op een steenworp van de molen, kan fungeren als toegang tot het omliggend natuurgebied, de Zwalmvallei.

Met dit project wil Natuurpunt zich richten tot de plaatselijke bevolking, de passant, scholen, ... en hen een ruim educatief aanbod en diverse openluchtevenementen bieden in een authentiek landelijk kader.
De Boembekemolen is open op zondagnamiddag van 14 tot 18u00 tijdens de maanden april tot oktober.

Wil je Boembekemolen volgen op Facebook? Ga naar Boembekemolen en like Boembekemolen:
facebook

 Kalender

De volledige activiteitenkalender van Natuurpunt Zwalmvallei vind je op onze website. We zien je graag op onze activiteiten! (Naast de eigen activiteiten kunnen onderstaand ook activiteiten van anderen opgenomen worden. De organisator wordt in dat geval duidelijk opgegeven.)
Is het onderstaande onleesbaar, klik hier en raadpleeg de kalender op onze website.

-----


Dank aan de fotografen: Wim Dirckx, ...

Natuurpunt Zwalmvallei is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt binnen Brakel, Zottegem en Zwalm.
Bezoek de website van Natuurpunt Zwalmvallei: www.natuurpuntzwalmvallei.be
en die van Natuurpunt: www.natuurpunt.be
De voorgaande flitsen vind je hier: het zwalmvallei.flits-archief.

Ontving je deze flits niet rechtstreeks en wil je hem in de toekomst steeds uit eerste hand ontvangen,
ga naar zwalmvallei.flits.IN